söndag 26 oktober 2008

Mera Garn och te byte


Imorgon är det min tur att lägga ett postpaket på lådan. Ska bli spännande att se vad min "kompis" tycker om det jag har lagt ner i påsen.

lördag 25 oktober 2008

Garn och te-lycka

Idag har jag äntligen kunnat få till en tripp till ICA. Mitt garn och te-byte har anlänt och vilken lycka. Två olika underbara sorters the, 4 nystan rött (älskar rött) ullgarn från sandnes samt en Ittalamugg som jag kan dö för. Älskar Ittala. Undrar om min garn och te-kompis visste det.

Tack snälla M.
http//:novisenhandarbetar.blogspot.com

Festivalsjal ledtråd 5

Vad gör man en lördagförmiddag i skenet från solen? Jo, man tvättar och blockar sjal.
Virkade klart kanten i förmiddags och jag är såååå nöjd. Den är så söt med sina snibbar och vackra blommor. Har lärt mig mycket nya saker som jag inte kunde innan och det har verkligen
varit lärorikt att sticka denna sjal. Lite tråkig i början med alla hål, men ledtråd 3-4-5 har varit en fröjd att sticka. Duktiga Eva har designat den och jag kommer att bära den med glädje.




Festivalsjal ledtråd 4

Förstår inte varför jag inte hinner blogga. Nya jobbet är mycket lättare fysiskt men tyngre emellanåt psykiskt. Har goa lediga förmiddagar där jag stickar, klurar på vad jag vill sticka, klappar garner och känner mig avslappnad och ändå blir det inget bloggat.
Jaja, ledtråd fyra blev iallafall färdigstickad i söndags i mycket gott sällskap.

torsdag 23 oktober 2008

Fröken Doktor

I helgen var vi i Uppsala för att fira "storasyster". Hon disputerade och blev fröken Doktor.
Stort GRATTIS!!

Någon läcker och glammig present var man ju bara tvungen att fixa. Inhandlade ett stort fat (Matheus) och diverse läckerheter som jag vet att fröken Doktor uppskattar. För att inte hela presenten skulle krascha på vägen till Uppsala så hade vi med oss allting.Efter förmiddagens framläggning och försvar, med mingel och ett mycket galet chipsätande så började den stora inslagningen av presenten. Två olika färger på cellofan och så självklart matchande snöre. Av stickning blev det inte så mycket. Några varv på hotellrummet och faktiskt ett par färdiga strumpor på hemvägen. Svischade om Marias garn och Vantmakarnas vernissage där jag skådade och pratade med idel kändisar.

söndag 19 oktober 2008

Helg med kärt besvär

Har i helgen upplevt mycket saker och nu när klockan är sen timme. 23:42 så orkar hjärnan inte sammanfatta på vettigt sätt. Inte hittar jag kameran heller så bildvisning får vänta till imorgon när jag är piggare samt hittat kameran i någon bra väska.

Har ledig dag som start på arbetsveckan så jag kan inte klaga.

tisdag 14 oktober 2008

Festivalsjal ledtråd 3

hmm det var inte lätt att få en bra bild på ledtråd 3. Jag har lite för kort tråd, skulle ha köpt en på 120 cm. Min ledtråd var klar under helgen och imorgon kommer 4:e ledtråden. Denna omgång var det flera blommor att sticka och jag tycker om mönstret mer och mer.

lördag 11 oktober 2008

Vad är en bal på slottet

när man jobbar bland roliga och härliga arbetskamrater. Att jobba lördagkväll är inte så dumt. Man hinner allt möjligt pyssel. Tom lite stickning under middagsrasten, plus att jag har satt i mig ett äpple med kanel socker och smör, ugnsbakad. Ej bra för midjemåttet, men oj vad gott.
Är förresten klar med festival ledtråd 3. Denna del var mycket roligare än de andra två. Nu längtar jag till den 15 när Eva släpper nästa ledtråd.

torsdag 9 oktober 2008

Festivalsjal ledtråd 2

Andra ledtråden är stickad och jag har för säkerhetsskull lagt in en livlina. Det är inte alldeles lätt att få till alla hål. Men det gick till slut. Fick sticka samma rad 3 gånger innan jag fattade vad jag glömde. Minnesantekning till mig själv: Sticka inte försent om kvällarna på diagram, det blir lätt fel då.
Har rivstartat med ledtråd 3. Den släpptes igår, så nu är jag i fas. Insåg när jag tittat runt på andra bloggar att jag kanske har valt ett för tunt garn. Men samtidigt har det där turkosa garnet legat och väntat i ett år på ett bra diagram. Blir inte sjalen så stor som Eva skrivit så gör det ingenting.

måndag 6 oktober 2008

WIP

Det var ett tag sedan jag visade vad jag har på stickorna. Så här kommer redovising.
Först ut är det ett kuddfodral i Järbos garn - raggi. Ska även bli en liten pläd i samma mönster till en snart inköpt divan. Stickas på stickor nr 6,5


Nästa WIP som har kommit av stickorna men som ej är monterad är även det ett kuddfodral till kommande divan. Den är stickad i Tynn alpakka samt Farytale. En tråd av vardera. Mönstret finns i boken " sticka i naturfärger".



Tredje och sista WIP startades idag mellan feberdimmorna. Det är första ledtråden av sjalen Festival som är stickad. Ska strax börja på nr 2. Ligger inte i fas för detta projekt. Jag hade lovat mig själv att inte starta någon spetssjalsticking just nu. Men efter att ha sett fina bilder på andras bloggar kunde jag inte stå emot. Stickar i garn från Marias garn med stickor nr 4,5. Garnet är inköpt på stickstämman i Leksand, sommaren 2007.

Sol ute och feber inne

Idag är det inte någon toppendag trots det fina vädret. Jag får allt hålla mig inne. Somnade utmattad kl 20 igårkväll. Frös och behöll kläderna på under duntäckte. Nej, jag vaknade inte under natten och var varm. Klockan ringde 0515 och jag hade fortfarande feber och sveda i halsen.

Så nu stannar jag hemma idag och kurerar mig. Det är två veckor som feber och förkylning inte vill samma som jag. Nu blir det honungsvatten, varma yllesockor och filt och självklart stickning mellan stunderna när jag sover.

Trevlig vecka ni andra som arbetar.

lördag 4 oktober 2008

Stickförkortingar

Har emellanåt fått frågan angående alla förkortningar jag använder mig av. Här kommer några stycken med förklaring.

FO = Finished Objekt
KAL = Knit ALong (parallellstickning)
LYS = Lokal Yarn Store
LCS = Lokal Craft Store
OTN = On The Needles
SMS = second Mitten Syndrome
SSS = Second Sock Syndrome
UFO = Un Finished Objekt
WIP = Work In Progress
WWKIPD = World Wide Knit In Public Day, årligen återkommande stickevenemang över hela världen!

Blockning, att forma en färdig stickning genom att t ex fukta den och spänna ut den till rätta mått och låta det torka i utspänt läge. Särskilt viktigt vid spetsstickning.

Dominostickor är korta stickor, ca 20 cm, men med plupp i änden till skillnad från strumpstickor.Jättebra att ha till små projekt, och om man ska sticka på trånga utrymmen (som bussar, tåg och föreläsningslokaler).

Stickcafé - att samlas på café för att sticka. Lämpligen annonserat i förväg och öppet för nya deltagare.

And the winner is.....

I torsdagskväll anordnade Garnverket en tävling. Låt kreativiteten flöda på två timmar och gör något kul av stickat virkat, bara det är garn med. Sagt och gjort M och I och jag anmälde oss och gick dit i torsdagskväll. Fröken och Stickorren stickade sig en "galghumor" medan vi i vårt lag " Miss Marples" stickade damask med volongkant samt blomma framtill på skon. Vi stickade även en matchande väska i bästa prinsesstårtestuket, med tillhörande tepåsar i väskan. Självklart med rött, vitt, grönt och svart the i.

I dag skulle tävlingen avgöras och VI VANN! Helt otippat vem som skulle vinna. Det var 4 lag med och tävlade och alla alster var så underbara och fina. De finns att beskåda i Garnverkets skyltfönster i Linköping.