tisdag 30 december 2008

Tygiga tjejer

Iväg for vi till Söderköping och den omtalade tygaffären. Det blev en blandad kompott av band och tyg. Inte så mycket men heller inte lite saker. Vi klämde, klappade, tyckte och tänkte.
Självklart var vi tvungna att ta en fika tillsammans. Stickningarna åkte fram och åhh vad mysigt det var.
Varsin kanna the gick ner innan vi satte oss i bilen och for genom ett rimfrostigt Östergötland tillbaka hem.

Tack för idag, tjejer. Ni förgyllde min dag.



Tygiga tjejer

Idag ska jag på utflykt med fröken och Ilsefin. Det ska bli så roligt. Det var rätt länge sedan vi sågs då hela december verkade gå i något slutförande process för oss och inte minst jobb.
Ledig dag idag och en liten utflykt till Jofotex kan alltid muntra upp.

lördag 27 december 2008

WIP jul

Under jul och mellandagarna måste man ju ha lite att sticka på. Detta grafitgrå stycke började jag på under julaftonens eftermiddag. Det ska bli en kofta från Garnstudio i alpacka. Kommer troligen att göra om lite på bakstycke samt ärmar, men det är i tänkarfasen just nu.

Alpackan är direktimporterad via en mycket god vän från Peru. Den är sååååå mjuk.





Nästa projekt skulle ha startats under början av december men jag stickade ju flättröja för fullt så denna fick stå tillbaka. Det är flätor på denna med och idén har jag tagit från boken Sticka mera. Jag har ändrat mönstret något, men det är fortfarande mycket likt.

Den stickas i Rowan scottish tweed 4ply. Lite hårt just nu, men det kommer säkert att bli bra när det är tvättat i sidentvålen.


-

onsdag 24 december 2008

Julen är här

GOD JUL
Hoppas på många stickstunder under jul och mellandagarna.
/Leftknit

lördag 20 december 2008

Nu är det snart jul

Tre sorters julgodis har jag gjort idag. Det får räcka med de, annars lär vi få äta godis i flera veckor. Första sorten är choklad och brända mandlar. mumms.


Självklart måste man även ha knäck. Oxå här blev det mandel som fyllning.
Tredje sorten är ny för i år. Det är ischoklad gjord på vit choklad. Väntar med spänning på att den ska stelna.

Flättröja FO

Nu är min flättröja klar. Den blev helt underbar. Jag har redan flyttat in i den. Tjockt härligt ullgarn i en brunmelerad färg.
Närbild på framsidans flätor samt v-ringning med flätor.

Storbild på hela tröja. Det är första tröjan jag stickar med luva. Det tog ett tag innan jag förstod mönstret, men efter lite klurande och läsning av andra mönster med luva så visade det sig vara enkelt.


måndag 15 december 2008

Knappfunderingar

Emellanåt är det inte lätt att lösa problem själv. Jag hoppas på att det finns några läsare som kan tänka sig att bidra med förslag. Det var inte heller lätt att försöka fotografera objektet under förmiddagen. Det var en liten en som gärna skulle vara med....


Sitta på foten är bästa stället.

Vilken knapp ska jag ta. Halvmånen eller den som är bananformad. Två helt skilda knappar trots att de är träknappar bägge två.

Här är koftan i helformat utan djur. Den är stickad i Naviagarn från färöarna. Rätt sticksigt och hårt att sticka i, men efter tvätt i sidentvål blev koftan mjuk och mysig.

Tillägg: Mönstret fann jag i Atelje margaretas tidning.

söndag 14 december 2008

Dörrkrans

För några veckor sedan var vi några från stickgänget som begav oss till en mycket kär vän och fick hjälp med att göra dörrkrans. Mysigt, underbart och julkänslan spreds sig inombords.

Satsade på det vita, silvriga och röda i år. Hade en med blått band och kulor förra året.


I ren glädje över att ha lyckats med mycket hjälp att göra en egen krans började jag gräva runt hemma. Jag lovade en i nära familjen att göra en dörrkrans. Jag hittade förra årets band samt kulor och stommen. Kom på att jag även hade mossa liggandes som ej skulle användas till adventsljusstaken, sagt och gjort. Efter mycket tandgnissel och klurigheter så är det resultatet ni ser nedanför. Måste bistår med att jag är nöjd och att personen som fick den var nöjd.




Lucia

Jobb jobb och byte av pass. Helgen har gått i arbetetstecken, men lite luciafirande hann jag och sambon med i gårförmiddag. Vårt eget luciatåg smyckar vardagsrummet.

Annars stickas det mycket intensivt på en flättröja från garnstudio i garnet Alaska. Kommer inte att frysa när den är klar. Håller tummarna just nu för att garnet ska räcka. 20 nystan från början och det är oroväckande få kvar.

måndag 8 december 2008

Datorn lagad

I helgen blev datorn lagad. Nu ska jag bara försöka att hitta bilderna som jag tog för två veckor sedan och la i någon fyndig mapp.

Annars kan juldemensen slagit till och bilderna är fortfarande i kameran. Kan vara så, det kommer att bli undersökt senare idag eller imorgon.

Här regnar det och jag har inte alls lust att sätta mig på cykeln och fara iväg mot jobbet. Sitter hellre hemma i soffan med yllefilt över benen och stickar några varv. Men plikten kallar.

Trevlig vecka.

tisdag 2 december 2008

Datahaveri

Hej! Min dator är hos doktorn. Den har troligen fått höstdepression och behöver lite vård. Kommer med inlägg och bilder så snart det går.