tisdag 31 mars 2009

Garn garn garn

Okej, ibland undrar jag hur jag tänker. Åkte iväg till Grötö med rätt så mycket packning.
Är frusen av mig emellanåt och då måste det finnas varma kläder. Jag blir helt enkelt inte så roligt annars. Desto fler stickningar packade jag ner. Vet inte hur jag tänkte där heller. =))

När jag idag öppnade rullväskan för att syna helgens inköp, gåvor och byten så såg det helt enkelt rätt fullproppat ut. Kläderna från helgen åkte redan i söndags i tvättmaskinen. Men garnet och andra lyxigheter låg kvar i väskan.


Det blev en lite nätt hög får jag säga. En del mysigt angorgarn, blivande muddar - typ 4 olika projekt, två sjalprojekt, garngömma, stickor, knappar, mönster. Det ända som fattas är koftan inköpt från Solsilke som kommer med posten i veckan. Väntar med spänning på den. Får se om jag måste avsluta typ 8 projekt innan jag ens börjar att lägga upp till den koftan.

måndag 30 mars 2009

SiV09

SiV09 vilken dröm och vilken ö. Packade stickning och diverse andra bra-att-ha-saker. Blev hämtad i ett snöregnblandat Östergötland och resan mot Grötö började.
Vi var tvungna att stanna på KarMa i Torslanda och spana garn. Vissa var ståndaktiga och köpte ingenting medan andra (räckna med undertecknad) var inte lika duktig på det.

Väl på Grötö fick väskorna resa med golfbil medan vi sakta vandrande från hamnen mot vårt hus och andades in havsdoften och njöt av skriande måsar och att solen bröt igenom molnen.

Här fick Linköpingsgänget bo. Mycket trevligt med eget hus. Vi spenderade inte så mycket mer än sovtid där, men det var klart sköna sängar och bra utsikt över farvattnen.
Jodå, vi hittade huset och det var tack vare skylten. Vi döpte snabbt vår bostad till "Vita huset".

God mat, men det visste jag sedan innan (sommaren 07 var KM och jag och gästade på hos Marie med maken och fick smaka mycket god fisksoppa). Fredagkväll var det indiskt tema, mycket spännande smakupplevelser, lördagkväll var det medelhavsbuffé. Där emellan var det kaffe, the och chokladbitar som försvann ner i magen samt mysig frukostbuffé och goda luncher med mycket grönsaker och frukt att tillgå. Vilken lycka!

Det blev 3 workshops, fast jag var övertygad om att jag bara anmält mig till 2. jaja, det gjorde minsann ingenting för allt var precis underbart. Min första workshop kl 09 på lördagen var estnisk spetsstickning med Trinu. Mycket bra tekniker lärdes ut och vi fick testa teknikerna och det hanns även med att sticka provlapp.

Nr 2 var överraskningsstickning med Nina Sagulin. Vi hade ingen anning om vad det innebar. Men blev snart varse det då Nina hällde garn över hela bordet och plockade fram stickor nr 9 samt 10.

Tala om skillnad i storlek på garn samt stickor från förmiddagens spetsstickning. Men det var en skön känsla att bara slänga sig över garn och stickor och börja sticka och testa 7 olika tekniker som Nina bestämt. Det var utlovat att man skulle gå därifrån med ett färdigt plagg.

Jag hann. Vet att det ser ut som något rosa-tuffs-moln. Men det är faktiskt en halsvärmare. Förstår inte varför jag flippar ut totalt och väljer en sådan garnkombination =). Det är colinette samt sarisilke samt sidentyg som jag har stickat med och testat 5 av teknikerna, sedan var jag uppe i 50 cm och maskade av. Tänker att den kan vara cool till svart dunväst nu i vår.

Workshop nr 3 på söndagmorgon var bohusstickning. Jag har visst svårt att avstå från workshops som innehåller mer än två färger. Det var fantastiska 3 timmar som bara försvann och jag kunde konstatera att jag kan tekniken och tycker om färgställningen. Nu ska jag repa upp min provlapp och sticka muddar med ett halvt nummer mindre stickor.
Söndagen bjöd på sol och blå himmel. Vi satt några timmar längs en husvägg och nöjt i tidig vårsol. Tjocka polotröjor och koftor åkte av och något bleka armar och ben tittade fram =)
Det var med lite sorg i hjärtat vi sa adjö till Gänget - Marie, Linda och Ingrid och vi lovar nästan redan nu att vi kommer igen nästa år.
TACK för SiV09!

söndag 22 mars 2009

Froggning

Emellanåt tar det väldigt lång tid innan man vågar någonting. Efter nästan 1 års väntan att fatta mod, fann jag styrkan idag att frogga lite. Inte hela koftan jag lovar =) Däremot en ärm och sedan axelsömmarna som jag gjorde om. Nu verkar det som om övre delen på koftan sitter bättre på mig och jag kan börja plocka upp maskor runt ärmarna igen.

Det var inte så svårt så nu undrar jag varför jag har väntat så länge. Men visa projekt verkar behöva tänktetid innan man kommer igång igen. Nu är det bara att ladda batterierna och sätta igång och sticka med två nystan igen.
Edit: Garnet jag stickar med heter Kauni, danskt ullgarn som är lite strävt så det rekommenderas inte att ha nära halsen. Men funkar bra till plagg och axelvärmare.

Choklad och garn


Var bara tvungen att anmäla mig. Vilken lycka att kunna byta choklad och garn. Mumms för både kropp och själ.

lördag 21 mars 2009

Roxen runt

Så här en lördag är det skönt att inte ha några planer. Planen KM och jag hade var att vi skulle få fika någonstans. Sagt och gjort, efter frukost och lite plock hemma styrde vi kosan mot smörgåshak som till vår besvikelse stängde kl 14, precis när vi var där. Men på deras hemsida stod det kl 16. jaja, vi hade lite svårt att tänkte om, men vi styrde resan vidare för en tur runt Roxen. Vi hamnade i Finspång. Efter att ha letat en bra stund efter ett café eller fik så tog visnabbmat. Inte världens fräschaste hak, men mat i magen fick vi iallafall. För att krångla till det lite till så ville vi inte åka stor väg hem. Efter att ha öppnat kartboken och hittat en mycket liten väg, som även visade sig vara liten och utan asfalt så satte vi fart genom de östgötska skogarna mot civilisationen.
Mitt i skogen mellan Finspång och storstad stod denna skylt. Vi skrattade gott och var tvungna att fota den. Vi samlar på tokiga skyltar och denna blev snabbt en till i högen. Vi var väldigt kaffesugna och vart hittar man ett fik eller liknade mitt i skogen. Efter att ha passerat Bergs slussar där även Jennys var stängt så blev det ändå kaffe på vårt stamställe.

Ragnars Dahlbergs café. Alltid öppet och gott kaffe och bröd. Mums. Vi gled in där en halvtimme innan stängningsdax och det fanns lite blandat med människor där. Klart godkänd resa och det är ändå märkligt att man alltid återkommer till samma gamla fik.


Mysig miljö där det finns en charmig blandning på stolar och bord. Fräscht och trevlig personal. Kaffe och en toscakaka satt som en smäck i magen.

Helig helg

Efter totalt kaos och en dator som sa adjö förra veckan så har det inte blivit någon uppdatering på en vecka. Lyckades trots allt att gå på stickcafé igår och det var skönt att bara sitta och mysa och planera inför nästa helgs äventyr.

SIV09 Ska bli kul och jag hoppas på ett fint västkustväder. Har anmält mig till två workshops. Dels estnisk spetsstickning samt bohusstickning. Ser fram emot bägge två lika mycket. Yippie.

Har ju sedan kommit på ett delikat problem. Har mycket länge velat sticka "promenade" av Hanne Falkenberg. Nu har jag beslutat mig för att jag ska det. Men i vilken färgskala. Man kan ju få ångest för mindre. Titta på hennes hemsida och hjälp mig, snälla.
Kan avslöja att mina favoriter är nr1, nr 7 och nr 9.

söndag 15 mars 2009

Tivoli

Halvvägs eller hur ska man bedöma det? Efter mycket krångel, froggning, lite hjälp av S och G så tror jag att jag har stickat kragen rätt. Men jag är inte riktigt vän men hur resulatet blev. Ska trots allt lägga upp till ärmarna idag och sedan får jag se om jag väljer en annan sorts krage eller om jag behåller denna. Svårt val.

Förra söndagen

När man jobbar inser man att fritid är en dyrbar gåva. Förra söndagen var sambon och jag på Åbacka café och fikade. Självklart hade jag med stickning och vi satt där i några timmar och drack gott kaffe och åt hembakade kakor. Mums för själen. Lite vårinspiration ville jag ha till bloggen. Men tyvärr lös solen med sin frånvaro.


torsdag 5 mars 2009

Välkommen till världen!

Igår natt fick "syrran" barn nummer två. En jättesöt lillebror till mitt älskade gudbarn. Hade inte äran att få höra honom idag, men däremot en full rapport av syrran.

Åh vad jag längtar efter denna lilla krabat.

tisdag 3 mars 2009

I väntans tider

det går jag i. Nejnej, inga barn på gång. Men jag väntar på att få börja jobba igen. Ryggen är mycket mycket bättre. Har till och med orkat gå två långpromenader samt vattengympa idag.
Visserligen trött när jag kom hem men vad gör det.

Har även investerat i en stegräknare. Både lillsyrran och brorsan har stegräknartävling. Tänkte att jag skulle vara med. Inte för att tävla mot de där två träningsgalningarna, utan för att se hur mycket jag egentligen rör på mig eller inte. Att man får lite bättre flås, kondis, kan ha några byxor och kjolar i garderoben är ju bara ett stort plus.

Håll tummarna för mig nu att jag orkar genomföra detta. Det finns inga krav, bara en bättre hälsa att uppnå. Imorgon ska jag jobba kvällstur för första gången på 4 veckor.

måndag 2 mars 2009

Choklad och garn

Vad gör man en söndag? Det var vasaloppet så vi satte klockan och gjorde äggmackor och nyponsoppa och låtsades att vi var någonstans mellan sälen och mora. Mysigt och väl värt att sätta klockan och krypa in under yllefilten och titta på nästan 14 000 skidåkare som startar alla på en gång. Våra andra planer var att besöka chokladfestivalen. Mycket gott och vi fann alla favoriterna som vi sedan köpte med oss hem. MUMMS!


Sen eftermiddag begav jag mig ut till Garnebo. Det var invigning av stugan och det var urmysigt. Härligt stickljud och sitta med goda vänner runt ett proppfullt fikabord. Dricka kaffe, smaka sig igenom ett antal olika kakor och tårta. Klappa på garn, bli förälskad i nya mönster och bara vara.

Tack A för några underbara timmar. Det kommer jag att leva länge på.